Tuesday, August 4, 2015

Cactus Valley Cameron Highlands

Hmm, dah hampir 7 bulan bermastautin kat Cameron Highlands ni baru lah berkesempatan pergi ke Cactus Valley ni. Actually dah banyak kali dengar pasal Cactus Valley ni. Hari tu time Zila datang bawa Mumtaz pun dia ada request nak pergi Cactus Valley. Tapi sebab aku tak tau n tak nampak jalan masuk dia, so tak pergi la. Kesian Zila. Takpe Zila, next time ko datang, confirm aku bawa ko gi situ. Pinky promise. Hohooo.
     Bagi aku, siapa2 yang datang sini kena pergi Cactus Valley ni. Bayaran dia RM5.00/entry untuk seorang dewasa. Tapi aku rasa berbaloi. Cantik sangat kat dalam. Cactus Valley ni tutup pukul 6 petang. Buka pukul 8pagi. Cactus Valley ni kat Brinchang je. memang tak susah pun nak cari. Kalau korang pernah datang ke Cameron Highlands & pernah pergi ke pasar malam brinchang sure korang takkan sesat punya lah kalau nk pergi sini.

Ni la rupenya entrance gate Cactus Valley.


Cakcakcak.. Banyak gila take before dapat yang ni. Susah betul nak susun kanak-kanak ribena ni

 
Orang kata muka kitorang sama. Perangai pun sama. Degil n mengada-ngada.

 Kalau korang jalan lagi naik atas ke arah cafe dia akan lalu kat Big Red Strawberry Farm ni. Free of charge. Cuma kena bayar kalau korang nak membasahkan tekak yang dahaga atau nak penuhkan perut yang kosong kat cafe dia je la kan. Kat sini juga korang boleh petik strawberry sendiri. Tapi kitorang tak petik pulak strawberry masa pergi haritu. Mihihihhh

 Kanak-kanak excited dapat keluarkan kepala kat bumbung. hahahaa

Seronok budak-budak ni menyanyi sambil bergendang.


6 comments:

  1. Cameron masih sejuk?dah berzaman tak pergi makan strawberry, mak saya peminat kaktus

    ReplyDelete
  2. wowww, tak perrnah g sana, teringin taww !
    sobss, hope dpt g nantiiii, one dayyyyy with love,, haahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang la. Kalau rasa kat bawah panas, dtg la sini. Sejuk je. Hihii

      Delete
  3. Asalam Weirdo..nekcik ni dah berkurun tak jejak kaki di situ..pergi masa anak dara trang tang tang..la ni dah 56!!"
    Nnti klau ada rejekki nekcik ke sana lehlah bawak nekcik round round ye

    ReplyDelete